De organiste

Lieve Van de Rostyne is titularis organiste in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen in Overmere, de Sint-Martinuskerk in Berlare en de Bareldonkkapel op de Donk.

Zij studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze in 1995 het laureaats- en meesterdiploma behaalde met eerste prijzen harmonie en orgel met grote onderscheiding (bij dhr. Joris Verdin).
In 1998 behaalde ze het 'Diplôme d'Etudes Supérieures Musicales' aan het Conservatoire National Supérieur in Lyon bij prof. Jean Boyer.

Ze is laureate van de wedstrijd Pro Civitate en van de orgelwedstrijden te Boxtel en Herk-de-Stad. In april 1999 won ze de eerste prijs op de Begijnhofwedstrijd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde. Een jaar later werd ze halve-finaliste op de Bachwedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge en in november 2001 won ze de tweede prijs op de Internationale Orgelwedstrijd van Battipaglia (Italië).

Momenteel geeft ze orgel- en harples aan de academies van Lebbeke, Zottegem, Grimbergen en Aalst en op zomerstages in België en Frankrijk. Ze concerteert regelmatig in binnen en buitenland (in Europa en Japan), en dit zowel solistisch als in kamermuziek- en orkestverband.
Daarnaast is ze redactielid van het tijdschrift 'Orgelkunst', waarvoor ze in 2005 een CD opnam met werk van Jozef Tilborghs. Voor 'Het Orgel in Vlaanderen' nam ze in 2007 een CD op in de O.L.V.-kerk van Dendermonde.

Verder is ze organiste in vast dienstverband in Berlare en Overmere waar ze tevens lid is van het orgelcomité. Ze begeleidt occasioneel de koren Makeblijde uit Zele en Aura uit Hasselt.